Projekt "Smart mobilitet" har kortlagt nuværende transportvaner og gennem casearbejde, dedikerede indsatser og i samarbejde med specifikke målgrupper undersøgt, hvordan adfærd og vaner kan ændres.

Projektet har gennem det seneste år sat ekstra fokus på mobilitet som en service i Business Region Aarhus. Kernen i projektet er at se på det samlede mobilitetssystem, hvor det for borgerne bliver et sammenhængende system på tværs af individuel og kollektiv trafik samt dele- og flowordninger.

MOBILITY SOM EN SERVICE SKAL ØGE EFFEKTIVITETEN 

Formålet med projektet er helt overordnet at øge effektiviteten i det samlede mobilitetssystem. Det vil få følgende effekt:

  • Skabe bedre mobilitet i områder med lav dækning af kollektiv trafik, særligt blandt mennesker uden rådighed over bil
  • Begrænse trængsel på indfaldsvejene til byerne 
  • Give forbrugerne et let overblik over alle rejsemuligheder – i realtid

Du kan læse mere om projektet her 

NY APP UNDER UDVIKLING

I forbindelse med projektet Mobilitet som en service har Business Region Aarhus sammen med FDM udviklet appen: "GoTur". Appen testes lige nu i byerne Havndal og Uggelhuse i Randers Kommune. 

For det skal være nemmere at komme fra A til B. GoTur-app´en kobler offentlig transport, Rejseplanen og private bilture sammen. App'en GoTur er i en testfase. Går testen som forventet, vil app'en blive udrullet i flere områder og på sigt blive landsdækkende.

 

Intet sted i verden findes det system, som vi nu er ved at forme.
Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune

"Intet sted i verden findes det system, som vi nu er ved at forme. Vi oplever, at østjyderne er meget optagede af nem og bedre transport og samtidig interesserede i at mindske CO2-udledningen. Vi forventer også, at der er en forretningsmodel. Men det er faktisk temmelig svært at lave en teknisk holdbar løsning, og derfor skal GoTur nu testes ude i virkeligheden. Vi er rigtig glade for, at Randers Kommune har peget på Uggelhuse og Havndal," siger Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune

SÅDAN ANVENDES GOTUR

I Uggelhuse og Havndal kan borgerne søge på et lift/en tur via GoTur, som kan downloades via Appstore (iPhone) eller Playstore (Android).

Når en chauffør vil tilbyde en tur, skal turen lægges op i enten appen Gomore (over 45 km, da der er et gebyr for kortere ture) eller i appen Zify. Zify tager ikke et gebyr og har ingen minimumspris. Alle ture som bliver tilbudt, bliver derefter i GoTur og koblet med Rejseplanen.