Esgaard

Esgaard - Finalist i kategorien Effektivitet

Sår er stort set blevet syet på den samme måde i hundredvis af år. Det kræver både erfaring og uddannelse at få et godt resultat – men det ønsker det lille iværksætterfirma Esgaard at lave om på med deres opfindelse The Stitcher. Med deres håndholdte maskine til at sy sår, kan selv let uddannet sundhedspersonale behandle sår. Og de kan gøre det cirka ti gange hurtigere, end det vil tage at sy såret sammen.

”Det kan gøre en stor forskel i det travle sundhedsvæsen, men også i militæret eller i u-lande, hvor der er langt mellem højt uddannet sundhedspersonale,” fortæller Mads Holbech Esmann.

Idéen og prototypen til The Stitcher er udviklet af de to medicinstuderende Mads Holbech Esmann og Christine Aarenstrup Daugaard. De er i fuld gang med at udvikle deres prototype i blandt andet i samarbejde med et større veterinærfirma.

”Der er et stort globalt udviklingspotentiale, men vi er stadig i en udviklingsfase, hvor vi søger finansiering. Målet er en global lancering, forventeligt til at sy sår på dyr inden for to år og til brug for mennesker inden for tre til fire år, efter at produktet er testet færdigt,” siger Christine Aarenstrup Daugaard.

Læs mere på Esgaards website.

Læs mere om de andre 11 finalister


Livskvalitet

Dignitrust

MANND

First-8.dk

Nordic Destination

Bæredygtighed

ParkShare

Jakobsen huse ApS

Byblomst

Eachthing

Effektivitet

BioXpedia

Aarhuskalenderen

Dansk hus og have service