Bolden er givet op til kampen om IVÆRKSÆTTERPRISEN 2016

”Business Regions Aarhus´s mange iværksættere fortjener at blive hyldet for deres mod til at starte egen virksomhed.  Deres virkelyst skaber regionens fremtid” siger borgmester i Randers, Claus Omann Jensen.  Borgmesteren opfordrer derfor alle til at deltage i konkurrencen om at blive Østjyllands sejeste iværksætter.

Business Region Aarhus er et samarbejde mellem Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Samsø, Skanderborg, Syddjurs, Silkeborg, Randers og Aarhus Kommuner, som arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser på tværs af kommunegrænserne.

Muligt at tilmelde og indstille

Frem til d. 21. februar 2016 er det muligt at tilmelde sin egen virksomhed eller indstille andre lovende østjyske iværksættere. Derefter vil en jury finde frem til tre nominerede i hver af kategorierne Bedste Immaterielle Produkt, Bedste Fysiske Produkt og Den Kreative Pris.

De ni nominerede får lov til at pitche deres forretningsidé foran dommerpanelet, som består af seks af landets dygtigste erhvervsledere. Derefter bliver vinderne kåret på Iværk&Vækst, som finder sted i BioNutria Park Randers den 27. april.

Vælger selv sin mentor

Ligesom de foregående år er præmien et mentorforløb, og de tre vindere får selv mulighed for at vælge, hvem af dommerne de ønsker som mentor. Nordisk Tang, der sidste år vandt prisen for ”Bedste Fysiske Produkt” valgte Brian Sørensen, grundlægger af CULT A/S, som deres mentor.

”Vi bruger Brian Sørensen, når vi skal træffe strategiske beslutninger. Alle de problemstillinger, som Brian har stået overfor, har vi kunnet drage nytte af”, siger Heine Max Olesen fra Nordisk Tang.

I år består dommerpanelet af Moonis Kamil fra iPosen.dk, Susanne Friis Eden fra DAN DRYER, Erik Hougaard fra dukaPC, Henrik Herold, Randers Regnskov, Anders Juel fra Superego samt Jette Bjerrum fra Tracer Pharma.

PRAKTISK OM KONKURRENCEN

Der er åbent for tilmelding til konkurrencen om at vinde Iværksætterprisen 2016.

Hvem kan deltage? Virksomheder stiftet tidligst i 2013 med CVR-nummer og adresse i en af Business Region Aarhus kommunerne.

Hvordan kommer man med? Du kan tilmelde din egen virksomhed eller nominere en anden lovende iværksætter senest den 21. februar 2016.

Hvornår kåres vinderne? På Iværk&Vækst messen den 27. april 2016 i BioNutria Park Randers.  

DOMMERNE 2016

Seks af Danmarks dygtigste erhvervsledere har sagt ja til at udgøre det dommerpanel, som udvælger årets vindere. Vinderne får herefter mulighed for selv at vælge, hvilken dommer de ønsker som mentor.

Dommerne er:

Moonis Kamil: Moonis Kamil er medstifter og adm. direktør i IPosen.dk, som er en teknologibaseret detailportal, der på rekordtid er blevet Danmarks 3. største BTG leverandør, der leverer dagligvarer til borgere i flere af landets kommuner. iPosen.dk blev i 2015 solgt til Dansk Supermarked.

Susanne Friis Eden: Susanne Friis Eden er administrerende direktør i DAN DRYER A/S i Randers. DAN DRYER’s hovedprodukt er elektriske håndtørrere, og har over de seneste år haft en markant og positiv udvikling. Salget er på et tocifret millionbeløb, og fra 2012 til 2015 er omsætningen steget med 37,5 %. Medarbejderstaben er i samme periode øget med 50 %, og virksomheden blev kåret som Gazelle i 2015.  

Erik Hougaard: Erik Hougaard er medstifter og i dag bestyrelsesformand for virksomheden dukaPC. dukaPC udvikler og sælger brugervenlige computere, som hjælper seniorer med at komme online, også selvom brugeren aldrig har rørt en computer før. Virksomheden er på 5 år vokset stærkt, og har i dag mere end 60 ansatte, og er stærkt repræsenteret på både det norsk og tyske marked. Virksomheden blev i 2015 kåret som en af Gazellernes top 3 i Midtjylland med en vækst på 754 %.

Henrik Herold:
Henrik Herold var i 1989 med til at forme idéen om Randers Regnskov og har siden 1995 stået i spidsen for opførelsen og driften af den tropiske zoologiske have, der er en statsanerkendt, selvejende institution drevet af Fonden for Randers Regnskov. Med ca. 250.000 besøgende gæster hvert år og sine tre kupler, er Randers Regnskov i dag nummer 25 på listen over Danmarks mest besøgte attraktioner.

Anders Juel:
Anders Juel er stifter, ejer og direktør i Superego. I dag et reklamebureau med 22 ansatte og en lang række større danske virksomheder og brands som kunder. Anders startede alene i 2006, men de seneste 5 år har bureauet haft markant vokseværk. Superego er dobbelt Gazelle, AAA-rated og blev i 2015 kåret som Danmarks mest veldrevne reklamebureau i Minor League.

Jette Bjerrum:
Jette Bjerrum har mere end 25 års erfaring især inden for den farmaceutiske industri. Hun har siden 2013 været Generel Manager i SMV virksomheden, Tracer Pharma ApS, hvis produkter anvendes i diagnosticering og behandling af sygdomme indenfor bl.a. cancer.  Jette er samtidig en af Danmarks få kvindelige business angles og bestyrelsesmedlem i investeringsnetværket, Business Angles Copenhagen.