Hård kamp om iværksætterpris

Der er lagt op til hård kamp mellem de unge firmaer, som har fået succes med så forskellige produkter som nøglebokse, genbrugsmøbler, babysoveposer, børnebøger og meget andet.

”Jeg er imponeret over den mangfoldighed, der kendetegner de ni nominerede virksomheder til IVÆRKSÆTTERPRISEN 2016. De er rollemodeller for nuværende og kommende iværksættere, og vi kan alle inspireres af deres ildhu og viljestyrke”, siger Claus Omann Jensen, borgmester i Randers.

Borgmester Claus Omann Jensen glæder sig samtidig over, at der er stor fremgang i antallet af nye virksomheder i hele Business Region Aarhus, og at østjyske iværksættere er de stærkeste overlevere i Danmark.

Randers er den 27. april vært for Iværk&Vækst, hvor IVÆRKSÆTTERPRISEN skal overrækkes.

Det er sjette år i træk, at Business Region Aarhus hylder de mest lovende iværksættere i Østjylland.

De ni nominerede virksomheder er:

I kategorien: ”Bedste fysiske produkt”:

Sleepbag.dk

Nina Frederiksen og Mikkel Sørensen, der udgør teamet bag Sleepbag.dk, har udviklet en babysovepose baseret på NASA-teknologi. Det betyder, at soveposen bl.a. kan hjælpe med at regulere barnets kropstemperatur. Babysoveposen kan også bruges som aktivitetstæppe i barnets vågne timer, hvilket differentierer produktet fra andre produkter på markedet. Ud over Danmark sælges Sleepbag.dk’s produkter nu også i både Norge og Finland.

www.sleepbag.dk

INEXSO

INEXSO udvikler, producerer og sælger intelligente nøglebokse, der placeres på strategiske steder. INEXSO har dermed skabt en nem og sikker måde at udveksle nøgler for brugerne af deleøkonomiske services som eksempelvis Airbnb, delebiler, sommerhusudlejning mv. INEXSO er på prototypestadiet, men opfylder som de eneste på markedet kravene i den nye forsikringslovgivning.  

INEXSO har fra 2017 skiftet navn til Swapsafe.

KubelCoating

KubelCoating er Danmarks hurtigst voksende gulventreprenør. Virksomheden, der leverer kunststofgulve, er etableret af Thorbjørn Kubel, der er uddannet kok, men har lært gulvfaget gennem flere års ansættelse som gulvmontør. I en meget traditionsbunden branche har KubelCoating ved hjælp af digitalisering af arbejds- og kvalitetsstyringsprocesserne hurtigt formået at vække kundernes tillid, og har i dag virksomheder som Mærsk og Novo Nordisk i sin kundeportefølje.

www.kubelcoating.dk

I kategorien ”Bedste immaterielle produkt”:

Heliscope

Heliscope gør det nemt at foretage komplekse inspektioner af eksempelvis højspændingsnettet. Heliscope tilbyder sine kunder, som primært er større elselskaber, at sørge for alt omkring droneudstyr, flyvetilladelser, forsikringer og piloter. Virksomheden udvikler samtidig en cloudplatform, som gør det nemt at opbevare, analysere og dele højkvalitets inspektionsdata. Så i stedet for at gennemgå 10.000 billeder kan kunden nøjes med at gennemgå de 25 mest interessante billeder.

www.scopito.com

Reeltrak

Reeltrak tilbyder verdens første musiktjeneste med original musik i stems. Et stem er en samling spor leveret i én fil, som kan skilles ad. Reeltraks kunder er passionerede musikelskere, professionelle i underholdnings- og musikbranchen samt musikundervisere. Tjenesten vil forandre fremtidens musikbranche, idet Reeltrak kan levere en service, der gør det muligt for musikere at udvikle og mixe egen musik baseret på originalt materiale. Derudover understøtter tjenesten automatisk rapportering af detaljeret data til fx KODA.

www.reeltrak.com

ClearView Trade

ClearView Trade har opbygget en internetbaseret portal, der hjælper eksportvirksomheder med at automatisere deres processer. Kunderne kan uploade og genbruge ordredata til at danne og dele eksport- og transportdokumenter. Det sparer tid, giver et bedre overblik, minimerer fejl og forsinkelser hos eksportørerne. Den digitale service sælges som et abonnement til eksportvirksomheder.

www.clearviewtrade.com

I kategorien ”Den kreative pris”:

Min Bedste Bog

Min Bedste Bog udvikler og producerer personlige børnebøger til børn i alderen 0-10 år. Ved online-bestilling af bøgerne personliggøres og dedikeres bogen til det enkelte barn. Alle bøger er skrevet af professionelle forfattere og illustreret af dygtige illustratorer. Virksomheden har pt. fokus på dels at skabe vækst på det danske marked og dels lancering af konceptet i både England og Sverige.

www.minbedstebog.dk

Landmad.dk

Landmad.dk er en franchise købmandsbutikskæde med integreret cafe & web, hvor temaet er salg af danske/lokalt producerede fødevarer af høj kvalitet. Konceptet er drevet af et stort IT styringssystem, der giver bønderne og de mindre producenter en helt unik salgsplatform både i form af detailbutikker, cafeer, webshops samt foodservice salg. Forretningsmodellen betyder, at butikker og producenter er hinandens forudsætninger, derfor virker det. Butikkerne placeres centralt i byer der har tilstrækkeligt kundegrundlag og i forbindelse med andre indkøbsmuligheder og spisesteder.

www.landmad.dk

3R Kontor

Forretningsmodellen i 3R Kontor bygger på ”3 x genanvendelse”. Når store danske virksomheder flytter og/eller ønsker at købe nye kontormøbler køber 3R Kontor de brugte kontormøbler. De bedste kontormøbler videresælges. De kontormøbler, der er for slidte til gensalg, donereres væk til velgørenhed, mens de mest slidte møbler bliver miljøansvarligt nedbrudt. Markedsføringen af 3R Kontor sker primært via modtagerne af de gratis møbler, der profilere donationen på Facebook eller via deres eget netværk.

www.3rkontor.dk

De ni nominerede får lov til at pitche deres forretningsidé foran dommerpanelet, som består af seks dygtige erhvervsledere. Derefter bliver vinderne kåret på Iværk&Vækst, som i år finder sted i BioNutria Park i Randers 27. april.

Ud over et mentorforløb får de tre vindere en gave sponseret af Sparekassen Kronjylland.

I år består dommerpanelet af Moonis Kamil fra iPosen.dk, Henrik Herold, Randers Regnskov, Susanne Friis Eden, Dan Dryer, Erik Hougaard, dukaPC, Anders Juel, Superego og Lone Storgaard, Design Concern.