AarhusSnapsen til Folkemøde på Bornholm

Under Folkemødet der byder på et væld af scener, oplæg, diskussioner og politiske debatter, er der også brug for at kunne slappe lidt af. Derfor har Business Region Aarhus lejet sig ind på et lille centralt hjørne, hvor der bliver slået et telt op og lavet hyggehjørne.

 

Hjørnet får navnet ”Det 3. spor”, og her kan folkemødedeltagere og andre turister gøre holdt, høre mere om mulighederne og styrkerne i de 12 østjyske kommuner og ikke mindst smage på Østjylland.

 

AarhusSnapsen er lavet på økologisk alkohol fremstillet af hvede og er blevet til i et samarbejde mellem ARoS, Den Gamle By, Frederiksgade 42 og Aarhus Kommune. Snapsen har en smag, der minder om Aarhus’ skønne placering mellem strand og skov.

 

”Det er første gang, at Business Region Aarhus deltager på Folkemødet med et lille mødested, som også giver mulighed for, at vi kan vise nogle af de mange, gode østjyske produkter frem. Vi har netop en særlig styrke i både viden om og produktion af fødevarer i Østjylland. Og dermed var det oplagt at tage produkter med, som man kan smage på, når man lige kigger forbi ”Det 3. spor”. Stor tak til producenterne for at levere smagsprøverne, ” siger sekretariatschef i Business Region Aarhus, Jane Baad Jensen.

 

Havgus, øl og ost

 

I ”Det 3. spor” kan forbipasserende også smage på seks forskellige kaffer fra Farm Mountain Coffee i Randers. Virksomheden producerer kaffe i partnerskab med lokale, afrikanske farmere og rister bønnerne i Randers.

 

Fra det midtjyske mellem Silkeborg og Horsens bliver der mulighed for at smage ”Krystalost” som er en fast, moden og aromatisk ost eller hapse bidder af ”Humleost" produceret af Them Andelsmejeri.

 

Fra Djursland byder Ebeltoft Gårdbryggeri på øllene Mayflower I.P.A og Pils, ligesom der vil være hindbær- og rabarberlemonade. Fra Nordisk Tang i Grenaa kommer økologisk tangpesto lavet på blæretang og frisk rapsolie.

 

Alle virksomhederne sponsorerer produkterne til Folkemødet.