Norske turister strømmer til Østjylland

Markant flere norske turister besøgte Østjylland i 1. kvartal 2016 sammenlignet med samme periode i 2015. Det er resultatet af en effektiv, fælles turismeindsats på tværs af de østjyske kommuner i Business Region Aarhus. Resultatet er en stigning på 19 procent.

Charmerende Ebeltoft med hyggelige gader og idyllisk stemning. Den grønne ø Samsø med kilometervis af strande og rige muligheder for fiskeri. Handelsbyen Randers med det historiske centrum og brede udvalg af spændende butikker og caféer. Horsens, hvor kulturen er i højsædet. Silkeborgs lækre kombination af natur- og byliv.

Sådan er nogle af perlerne i det østjyske landskab beskrevet på det syngende norske sprog på en hjemmeside udarbejdet specifikt til potentielle, norske turister. Det er Business Region Aarhus, der står bag indsatsen, og formålet er at øge turismen ved at præsentere Østjyllands mange muligheder i et fælles turistfremstød på det norske marked.

Resultatet er, at antallet af overnattende norske turister i Østjylland er steget markant i perioden januar-marts 2016 sammenlignet med samme periode sidste år. En del af stigningen kan forklares med, at påsken faldt tidligt i år, og på landsplan er der registreret en samlet vækst på 13 procent. Til sammenligning er stigningen i Østjylland på 19 procent.

Stærkt samarbejde giver resultater

Blandt nordmændene er Aarhus fortsat den mest populære destination i Østjylland, men væksten i antallet af overnattende norske turister er primært sket i de omkringliggende kommuner. Tager man Aarhus Kommune ud af regnskabet, er stigningen på 42 procent.

”Jeg glæder mig over tallene, som med al tydelighed viser effekten af vores fælles, målrettede indsats. Fordelene ved at sælge Østjylland som en samlet destination er blandt andet, at vi får meget mere for vores markedsføringsmidler, og at alle kommuner i området kan profitere af nabokommunernes succes på turismeområdet,” siger Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune og medlem af Business Region Aarhus’ politiske ledelse.

”Østjylland har et kæmpe potentiale for at tiltrække endnu flere nordmænd, og vi gør kun kagen større ved at investere i en samlet turismemarkedsføring. Gæsterne tænker ikke i kommunegrænser, og vi får et stærkere og mere alsidigt oplevelsesprodukt, når vi præsenterer Østjylland i en fælles fortælling, der rummer by-oplevelser, havnefront, attraktioner, kyst og smuk natur,” siger direktør i VisitAarhus, Peer Heldgaard Kristensen. Visit Aarhus er operatør på den samlede opgave for Business Region Aarhus-kommunerne.

Business Region Aarhus investerer årligt 1 kr. pr. indbygger i projektet i perioden 2016 – 2018.

Fakta om Business Region Aarhus

 

  • Business Region Aarhus består af 12 østjyske kommuner, der arbejder for at skabe vækst og arbejdspladser og for at fastholde og styrke området som det største danske vækstcenter med international gennemslagskraft uden for hovedstadsområdet.
  • Samarbejdet består af Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus Kommune.
  • Business Region Aarhus varetager østjyske interesser på det erhvervspolitiske område, og har desuden i forhold til erhvervsfremme særligt fokus på produktion og viden, fødevarer og IKT/smarte fællesskaber og turisme.

 

Kontaktinformation:

Steen Vindum, borgmester i Silkeborg Kommune og medlem af den politiske ledelse i Business Region Aarhus: 26 29 37 32

Sekretariatschef Jane Baad Jensen, Business Region Aarhus: 2372 1014