Østjyder tager verdensstjernen Bjarke Ingels med til Folkemøde 2017

På Folkemødet taler Bjarke Ingels torsdag 15. juni om ”Byerne tilhører fremtiden”.

” Vi bygger ikke længere paladser eller kirker. Men vi foretager i byer i hele landet lige nu en række prioriteringer i forhold til infrastruktur. Vi ved, at det er byerne der driver væksten i Danmark. Vi tænker alle i, hvordan vi kan påvirke både miljøet og byens liv med den offentlige infrastruktur. Det er vores pligt. Det er også vores pligt at forstå, at det er nu, vi skaber fremtidens byer. Meget få har så indgående kendskab til netop dette emne som Bjarke Ingels,” siger Claus Wistoft, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Syddjurs Kommune.

”De 12 kommuner i Business Region Aarhus arbejder lige nu intenst med at skabe sammenhæng i vores infrastruktur – også på tværs af vores kommuner, fordi det gavner østjyderne og virksomhederne. Jeg er ikke i tvivl om, at byer styrker sammenhængskraft og udvikling – det gælder både i forhold til hvordan vi arkitektonisk designer vores byer og ikke mindst også, hvordan vi som byer kan være med til at løse nogle af de globale problemstillinger som miljø- og klimaforandringer,” siger Claus Wistoft.

Og derfor har Business Region Aarhus kommunerne valgt at tage en inspirerende gave med til Folkemødet.

”Business Region Aarhus udgør det største vækstområde uden for hovedstaden. Østjyderne arbejder for Danmark, og derfor er det også et reelt ønske om at give et bidrag til Folkemødet, som kan inspirere både lands- og lokalpolitikere landet over – et bidrag der samtidig vil være en stor inspiration for alle deltagere på folkemødet,” siger Claus Wistoft.

Under sin tale vil Bjarke Ingels både tegne på gigantiske papirtavler og formidle sine visioner for byudvikling og arkitektur.