Udvidelsen af Østjyske Motorvej E45 kommer meget tættere på

VVM-undersøgelsen indeholder bl.a. skitseprojekt, miljøvurdering, økonomioverslag, udførelsesplan og vurdering af samfundsøkonomi, der danner grundlag for en beslutning i Folketinget om en udvidelse af Østjyske Motorvej E45.

Formand for Business Region Aarhus, borgmester Claus Wistoft udtaler:
”Vi er kommet et skridt tættere på, at E45 bliver udvidet fra fire til seks spor med VVM-undersøgelserne af Østjyske Motorvej E45. Politisk vedtages nemlig kun VVM-undersøgelser, hvis partierne også mener, at motorvejen skal udvides. Der er derfor stor grund til at rose Regeringen og Dansk Folkeparti for beslutningen.”

Claus Wistoft fortsætter: ”Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med virksomheder og borgere om at sikre, at vi nu er kommet så langt med udvidelsen af E45. Vi er også meget glade for, at partierne har lyttet til Østjylland, der er den største vækstregion uden for hovedstadsområdet. Hvert år stiger trafikken markant, og flere steder er der tale om en kritisk, daglig trængsel. Om få år vil flere strækninger være endnu mere belastet, hvis vi ikke udvider motorvejen. Derfor er det helt rigtigt og udtryk for rettidig omhu, at VVM-undersøgelserne nu er blevet vedtaget, så vi senere også kan få vedtaget en egentlig udvidelse fra fire til seks spor på strækningerne.”

Yderligere oplysninger:

Formandskabet for Business Region Aarhus v. borgmester Claus Wistoft, 20165414, borgmester Peter Sørensen, 2366 6621, og borgmester Jacob Bundsgaard, 89402100.

Business Region Aarhus består af 12 østjyske kommuner, 1 million borgere og en halv million arbejdspladser. Den østjyske millionby er landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for eksempel for over 20 procent af landets industrieksport. Blandt regionens styrker er informations- og kommunikationsteknologi, produktion og innovation af fødevarer og klog industriproduktion. 

Bonusinfo

I Finansloven for 2017 blev der afsat 524 mio. kr. til udvidelse fra fire til seks spor på E45 mellem Aarhus S og Skanderborg S. Udvidelsen sker ved at inddrage den forholdsvis brede midterrabat, der er på strækningen. Udvidelsen forventes færdig i 2019.