Virksomheder får fleksibel adgang til genbrugspladser i Østjylland

De 12 kommuner og deres affaldsselskaber er gået sammen om at tilbyde en ny fælles ordning, hvor virksomhederne kan købe sig adgang til at aflevere affald på genbrugspladserne på tværs af kommunegrænserne via en simpel SMS-ordning – og samtidig kan de nøjes med at betale pr. besøg.

Hidtil har virksomhederne skulle betale et større årligt gebyr for at komme af med affald i de fleste østjyske kommuner. Det har for de virksomheder, der arbejder i flere kommuner, været en dyr fornøjelse og i praksis betydet, at meget affald er blevet transporteret unødigt rundt.

- Jeg er glad for, at det er lykkedes at skabe en sammenhængende og fleksibel ordning for det østjyske erhvervsliv, når de har brug for at benytte genbrugspladser på tværs af vores 12 kommuner. Den nye ordning vil gøre det muligt for fx håndværkere at håndtere deres affald på en mere effektiv og miljørigtig måde - og samtidig spare både tid og penge, siger Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune.

Virksomheder, der ønsker at benytte sig af SMS-ordningen, skal tilmelde sig ordningen på deres egen kommunes eller affaldsselskabs hjemmeside. Priser pr. besøg og åbningstider på genbrugspladserne er forskellig kommunerne imellem.

I dokumentet nedenfor finder du en nærmere beskrivelse af ordningen,  hvilke genbrugspladser der er omfattet og deres individuelle koder.

Oversigt over genbrugspladser og priser

FAKTA

Tilmeld din virksomhed

Du kan tilmelde din virksomhed på din lokale kommune/affaldsselskab hjemmeside. Ved tilmeldingen til ordningen, skal du oplyse følgende:

  • Et eller flere telefonnumre, hvorfra du/føreren af bilen kan sende en SMS til genbrugspladsen
  • Kreditkortinformationer, så kommunen/affaldsselskabet kan trække et beløb for besøget, når du har sendt en SMS*
  • CVR- nummer og P-numre.

*Ved oprettelse vil der blive trukket et beløb på 1,00 kr. Det er ikke en fejl, men en procedure til verifikation af dit betalingskort.

Sådan køber du adgang på dagen: 

  • Du køber adgang ved at sende en SMS til 1919 med genbrugspladsens unikke kode, som fremgår af skiltningen ved pladsen.
  • Du kan sende SMS'en, før du ankommer. Dog skal du ankomme til pladsen senest 1 time efter afsendelse. Der skal gå mindst 5 min., inden man kan sende en ny SMS - ellers afvises den.
  • Du modtager en kvittering på mobilen, som er din adgangsbillet til pladsen.
  • Send den specifikke SMS kode til telefonnummer "1919"
  • Fx besøg Hadsten genbrugsplads: Send GP 7101 til 1919

Ønsker du at tilføje en tekst eller et referencenummer til din regning, kan du tilføje det som tekst efter den unikke kode i SMS'en.

Eksempler:

  • GP 7101 20kg_malling
  • GP 7101 sagnr:3041

OBS: Ingen mellemrum i den supplerende tekst.