Østjyske virksomheder klar til at blive aktivister

Vis din samfundsambition, og ræk den i vejret – sådan lød opfordringen til deltagerne på Business Region Aarhus’ ØSTJYSK TOPMØDE. Langt de fleste havde efter et lynkursus i forretningsaktivisme skrevet en ambition. Foto: Hanne Nielsen

”Vi står over for en ny æra, hvor vi ser flere og flere virksomheder engagere sig i samfundsdebatten og påtage sig et ansvar. Vi er i en tid med enorme udfordringer som samfund både klimamæssigt, økonomisk, socialt og sundhedsmæssigt. Ingen kan løse de store udfordringer alene. Positive forandringer skal vi skabe sammen, og derfor er der brug for, at virksomheder skubber udviklingen,” sagde Horsens-borgmester Peter Sørensen, da han på vegne af Business Region Aarhus bød velkommen til ØSTJYSK TOPMØDE i Horsens.

I løbet af en eftermiddag fik deltagerne et lynkursus i, hvad det vil sige at være forretningsaktivist med både nationale og internationale oplægsholdere og eksempler som Nettos pant på plastikposer, tobak væk fra hylderne, bæredygtig sushi fra Letz Sushi til plastiksortering hos firmaet Plastix A/S og bæredygtig kaffeproduktion fra Peter Larsen Kaffe.

”Det er meget spændende at se, hvor meget aktivistiske virksomheder kan flytte. Jeg er ikke i tvivl om, at vi vil se flere aktivistiske virksomheder i Østjylland fremover. Nogle hæderkronede virksomheder har sikkert længe drevet virksomhed ud fra et ønske om at gøre en forskel. Andre er kun lige begyndt at se potentialet, og andre igen starter sågar en virksomhed med afsæt i at ville løse en samfundsudfordring,” sagde Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Få historien her om den veletablerede Horsens-virksomhed Steel Products, som fik nye vinkler på deres virksomhedsfortælling på ØSTJYSK TOPMØDE.

”Jeg er ikke i tvivl om, at virksomheder rykker i den rigtige retning. Engang var der en modsætning mellem god forretning og idealister, mellem vækst og grønne løsninger. Vi er der nu, hvor det hænger sammen, og hvor markedet driver bæredygtighed. Og måske er vi også der, hvor vi som politikere både lokalt, nationalt og globalt lirker i resolutioner og beslutninger, mens markedet skaber løsninger. I et partnerskab mellem politikere og virksomheder kan vi nå rigtigt langt. Her har vi i Business Region Aarhus en særlig fordel med vores lange erfaringer med partnerskaber om konkrete problemstillinger,” sagde Jan Petersen.

Vil I også være virksomhedsaktivister?

Se highlights fra ØSTJYSK TOPMØDE, og hent en workbook, så din virksomhed også kan blive aktivist.