Østjysk smutvej til Silicon Valley skal gavne østjyske virksomheder

Business Region Aarhus samarbejder med den østjyske tech-succes Benny Madsen

Smutvej til Silicon Valley

Normalt når en dansk iværksættervirksomhed har et ønske om at komme ind i Silicon Valley, går vejen via København og derfra videre til det danske Innovations Center i Silicon Valley – hvis virksomheden opdager muligheden. Men al viden om virksomhedsudvikling viser, at nem og nær adgang for virksomheder er afgørende for, at virksomhederne bruger et tilbud. Derfor har de 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus nu taget initiativ til et samarbejde med den østjyske tech-succes, Benny Madsen, og Dansk Innovationscenter i Silicon Valley om en direkte østjysk smutvej til det globale marked.

”Det er væsentligt at de østjyske vækstvirksomheder både inden for teknologi, fødevarer og andre brancher kan komme videre ud i verden og ikke mindst få adgang til Silicon Valley. I dag er en global start også en stærk start. Derfor er det helt oplagt, at vi skaber en østjysk smutvej til Silicon Valley. Dermed gør vi vejen ud i verden kortere," siger Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

Han sad for bordenden ved et møde på Sostrup Slot ved Grenaa torsdag 23. maj 2019, samme sted hvor Business Region Aarhus også torsdag kårede vinderne af årets iværksætterpris og uddelte årets tech-pris, som Benny Madsen overrakte.

På mødet drøftede Benny Madsen, den danske general konsul i Silicon Valley og CEO for det danske Innovations Center i Silicon Valley, Katrine Paaby Joensen og Business Region Aarhus, hvordan smutvejen kan blive til virkelighed.

"Det var et meget positivt møde og helt konkret bliver det meget snart muligt blot at ringe til Business Region Aarhus for at få en vej videre. Og så er vi i drøftelser om afholdelse af workshops for iværksættere og på sigt endnu flere samarbejdsmuligheder til gavn for virksomhederne," fortæller Jan Petersen.

Succes som iværksætter    

Benny Madsen kommer oprindelig fra Viborgegnen og er uddannet ingeniør fra Aalborg Universitet. Han har i over 25 år boet i USA og slog sig ned i Silicon Valley med sine forretningspartnere og udviklede en iværksættervirksomhed. Den blev senere solgt for knap 4 mia. kr. Han ejer og driver nu en vingård i Californien og hjælper samtidig virksomheder ind i Silicon Valley ligesom han selv investerer i iværksættervirksomheder.

Business Region Aarhus består af de 12 østjyske kommuner og udgør tilsammen det største vækstcenter uden for hovedstaden. Iværksættere i Østjylland skaber årligt 4000 nye job.