Gå til hovedindhold

“Talent til Danmark” skal tiltrække og fastholde velkvalificeret arbejdskraft

Business Region Aarhus er partner og sidder med i styregruppen i projektet: “Talent til Danmark”. Projektet har netop fået bevilget 53 mio. kr. til at tiltrække og fastholde velkvalificeret arbejdskraft i Danmark.

11. dec. 2019
 • Læs op

Indhold

  Projektet ”Talent til Danmark” (TalenTDK)'s formål er at garantere, at virksomheder i hele Danmark har adgang til højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft, som dermed er med til at sikre vækst og international konkurrenceevne. Med afsæt i den nuværende efterspørgsel efter specialister fra virksomhederne i Danmark vil projektet have et særligt fokus på kandidater med både erhvervsfaglige og videregående uddannelser. Det vil især være inden for områderne Science, Technology, Engineering og Mathematics.

  Målet er, at tiltrækningsforløbene og de øvrige projekter under Talent til Danmark skal tiltrække 400 kvalificerede, udenlandske medarbejdere til Danmark og fastholde de 350. 

  Det er Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, der har godkendt ansøgningen om EU-Socialfondsmidler til programmet Talent til Danmark. Business Region Aarhus er partner i en national koalition, der består af 28 partnere. Der er bevilget i alt 53 mio. kr. over tre år – Business Region Aarhus modtager 1,4 mio.

  Hun glæder sig over, at projektet allerede er i gang, og at Business Region Aarhus sidder med i styregruppen i projektet.

  Du kan læse mere om "Talent til Danmark" her.

  Sidst opdateret: 19. marts 2024