H.K.H. Kronprins Frederik besøger nyt Visitor Centre

H.K.H. Kronprinsen besøgte som Food Nations protektor det nyåbnede Food Nation Visitor Centre Aarhus, der er etableret i samarbejde med Business Region Aarhus. En række virksomhedsledere fra førende danske fødevarevirksomheder deltog også i en tilhørende visionsfrokost med sigte på at drøfte hvorledes der udvikles nye grønne løsninger inden for landbrug og fødevarer, som kan blive præsenteret ifm. fremtidige eksportfremstød. Formålet med besøget var således yderligere at styrke profileringen og øge kendskabet til Danmark som ledende fødevarenation. Kronprinsen fik under besøget en aktuel indføring i fødevareklyngens styrker og eksportmuligheder samt indblik i de grønne visioner, som fødevareklyngen har for at bidrage til løsninger på de globale udfordringer.

Et udstillingsvindue for fødevareklyngen i Østjylland

Food Nation Visitor Centre er et nyetableret udstillingsvindue midt i epicentret for den danske fødevareklynge. Fødevarerelaterede virksomheder i Østjylland står for 1/3-del af den danske fødevareeksport på i alt 165 mia. kr. Besøgscentret byder internationale delegationer og gæster velkommen til at få et overblik over, hvordan danske løsninger og produkter bidrager til at imødegå fremtidens globale udfordringer. Både virksomheder, videninstitutioner og offentlige aktører udtrykker interesse i at gøre brug af visitor centret.

Food Nation Visitor Centret synliggør med digitale virkemidler den internationale fødevareinnovationshub overfor internationale gæster, og Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted kommune udtaler, at:

”Arbejdet med profilering af danske fødevarevirksomheder på eksportmarkederne styrkes med etableringen af Food Nation Visitor Centre. Vi er glade for, at virksomheder og organisationer herved har fået endnu en facilitet, der kan hjælpe de danske bæredygtige løsninger ind på eksportmarkederne”.

Fortællingen om Østjylland som hjertet af den danske fødevareklynge kan opleves på Food Nation Visitor Centre på 1. sal i Agro Food Park 13.

Læs mere om Food Nation og book et besøg i visitor centret her: www.foodnationdenmark.dk