Michelin-kok: Aflys ikke påskefrokosten!

Business Region Aarhus er i samarbejde med Food Organisation of Denmark og Michelin-kokken Nicolas Min Jørgensen gået sammen om at lave opskrifter til en påskemenu og en guide til, hvordan du kan holde en digital påskefrokost med dine venner, familie og måske dit lokalsamfund.

Tiden lige nu er ikke til, at vi mødes fysisk, og det kan opleves ærgerligt for mange, der har glædet sig til den årlige påskefrokost med al den gode mad og det gode selskab. Men man behøver hverken at gå glip af den gode mad eller det gode selskab. "Retningslinjerne for Corona-virusen behøver ikke være en hindring for at være sammen i påsken. Det bliver blot en anden måde at være sammen på” siger Michelin-kokken Nicolas Min Jørgensen.

Her er en guide til, hvordan du digitalt kan sætte dig til bords og samtidig opgradere årets påskemenu.

Fire trin til den vellykkede digitale påskefrokost

1) Invitation Send en invitation til dem, du ønsker at sidde til bords med digitalt. Send dem en mail, SMS eller måske en fysisk invitation med oplysninger om dato, tid og koncept. Aftal sammen hvilken menu I vil lave. Fx Nicolas Min Jørgensens påskeretter. 

2) Handl ind til menuen lokalt. De små producenter og forhandlere er pressede i disse uger, så støt den lokale gårdbutik, slagter, ostemand, fiskehandler, producent mv.

3) Gå i køkkenet sammen - hver for sig. Tag den bærbare computer med ud i køkkenet og ring dine gæster op over en af de mange telefonservices med videofunktion, hvor flere kan deltage i samtalen på samme tid (f.eks. FaceTime, Skype eller Zoom). Nu kan I gå i køkkenet sammen og lave påskefrokosten sammen – men hver for sig.

4) Sæt jer til bords med den bærbare. Stil al den lækre påskemad på det dækkede bord og sæt computerskærmen så alle kan se den, og så alle ved bordet er med i billedet. Nu kan I kaste jer over den lækre mad, skåle, sammenligne jeres mad og tale om, hvilken restaurantoplevelse I kunne købe gavekort til sammen allerede nu og hvilken dansk whisky, snaps, frugtvin eller gin svigerfar skal have i fødselsdagsgave?

Opskrifter: Kan downloades som pdf-, word- og InDesign-fil her.

God mad og godt selskab er vigtigt for os

Der er god grund til ikke af aflyse påskefrokosten men i stedet finde alternative måder at gennemføre den uden at udsætte sig selv og andre for smitte med Corona-virus. ”Det er oplagt, at vi gør brug af de nye digitale muligheder for at vi stadigt kan vedligeholde og udvikle vores relationer omkring maden, måltidet og ikke mindst påskefrokosten.” siger Jane Baad Jensen, Sekretariatschef i Business Region Aarhus.

Nu hvor vi ikke kan mødes fysisk men må nøjes med det digitale møde, kan man med god grund opgradere med ekstra interessant og velsmagende påskemad. Om sin påskemenu fortæller Nicolas Min Jørgensen: "Mit bud på anderledes påskeretter tager udgangspunkt i verdensgastronomien men med traditionelle danske påskebordselementer som æg, laks og lam. Bliv eventuelt enige om menuen på forhånd, så I alle spiser det samme, og mon ikke også det kan blive til en lille venskabelig duel i køkkenet nu vi er i gang?".

Opskrifter og guide er udarbejdet som en del af projektet Europæisk Gastronomiregion, der udføres i samarbejde mellem Business Region Aarhus, Business Region MidtVest, Region Midtjylland og Food Organisation of Denmark. Læs mere om Europæisk Gastronomiregion og regionens madoplevelser her: www.danishfoodregion.dk

Om Nicolas Min Jørgensen

Nicolas Min Jørgensen er tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Substans i Aarhus, hvor han har været med til at sætte Aarhus på det gastronomiske verdenskort. Nicolas har derudover været holdkaptajn på Det Danske Kokkelandshold, hvor han gennem årene har været med til at vinde en lang række medaljer til Danmark. I dag er Nicolas selvstændig i virksomheden MIN mad.

Om Europæisk Gastronomiregion

Aarhus og Midtjylland blev udnævnt til Europæisk Gastronomiregion i 2017 under temaet Rethinking Good Food. Titlen blevet tildelt byen og regionen som en anerkendelse af den madkultur, gastronomi og fødevarescene, der florerer, trives og gentænkes på tværs af regionen. Titlen er en blivende titel, hvorfor regionens mad fortsat fejres med et årligt eventprogram og anbefalinger til regionens spiseoplevelser.

Om Food Organisation of Denmark

FOOD er en non-profit organisation, der i 2010 startede som et samarbejde mellem private virksomheder og det offentlige Danmark. FOOD arbejder for at gøre danskerne og omverdenen opmærksomme på den fantastiske udvikling, der sker på madfronten i Danmark og Norden. Gennem projekter og madfestivaler hjælper FOOD med at udvikle Danmark som madland, så maden bliver en vej til vækst, udvikling og oplevelser.

For mere information

  • Jane Baad Jensen, Sekretariatschef, Business Region Aarhus, jjaba@aarhus.dk, tlf. 23 72 10 14
  • Zenia Strunck Mikkelsen, projektleder ved Food Organisation of Denmark,  zenia@thefoodproject.dk, tlf. 28 71 08 54
  • Nicolas Min Jørgensen, ejer af MIN mad, info@min-mad.com, tlf. 25 21 94 82

Kreditering for billeder og opskrifter: Nicolas Min Jørgensen og Food Organisation of Denmark.