Netværk af internationale medarbejdere skal profilere Midtjylland

På trods af Corona-krisens komplikationer, står mange lokale virksomheder fortsat overfor en langsigtet udfordring; mangel på specialiseret arbejdskraft. Arbejdskraft de har brug for forsat at udvikle og skabe vækst. Business Region Aarhus’ aktivitet, HEADSTART, skal imødekomme den udfordring. Blandt andet gennem ambassadørnetværket. 

”De midtjyske virksomheder er ambitiøse både på vækstmål og udvikling. Internationale specialister kan bidrage med eftertragtede kompetencer, som kan være med til at bringe virksomhederne gennem de aktuelle udfordringer og ruste dem til at stå stærkest muligt på den anden side af krisen,” fortæller Stinne Bille, Programleder for HEADSTART.

Ambassadørnetværket samler herboende, internationale medarbejdere, som repræsenterer de kandidater, der efterspørges i erhvervslivet. Da medarbejderne – eller ambassadørerne, har et stærk netværk i deres hjemlande, er det afgørende at aktivere dem, og gennem dem dele budskaber med langt højere rækkevidde og troværdighed.

ET STORT NETVÆRK MED GENNEMSLAGSKRAFT

Da manglen på kvalificeret arbejdskraft lokalt er stor, kræver løsningen også en vis tyngde. Ambassadørnetværket skal strække sig på tværs af sektorer og kompetencer over hele Midtjylland og inkludere medarbejdere fra virksomheder i både Øst og Vest. Ved at samle det størst mulige, midtjyske ambassadørnetværk, forventes effekten også at være langt større.

For at nå i mål med indsatsen, kræver det, at virksomheder på tværs af Midtjylland står sammen. Næste skridt er derfor at få en stor gruppe herboende internationale medarbejdere til at skrive sig op til ambassadørnetværket.

Internationale medarbejdere tilmelder sig ambassadørnetværket ved at udfylde en kort formular på HEADSTART’s hjemmeside her.

LÆS MERE OM HEADSTART AMBASSADØRNETVÆRKET HER

Fakta 

  • Business Region Aarhus arbejder for at sikre vækstbetingelser for østjyske virksomheder, adgangen til de rette kompetencer er afgørende vækstvilkår.
  • Internationale medarbejdere styrker virksomheders internationalisering indefra.
  • HEADSTART er et initiativ med det strategiske mål at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet, for at profilere Midtjylland som en attraktiv karrieredestination.
  • Den indledende bevilling fra Erhvervsstyrelsen til initiativet strækker sig over en treårig periode

LÆS MERE OM HEADSTART PROJEKTET

KONTAKT
Programleder for HEADSTART
Stinne Bille
stibil@aarhus.dk
Mobil: +45 41 86 45 80