Over 800 internationale specialister kigger efter job i Midt- og Østjylland
Flere end 800 internationale specialister har meldt deres interesse for jobmuligheder i det midt- og østjyske.
Corona eller ej – Midt- og Østjylland er stadig et attraktivt sted for udenlandske specialister. Sådan lyder konklusionen fra folkene bag Headstart-initiativet, som siden marts har hjulpet virksomheder med at tiltrække international arbejdskraft til landsdelen. Senest har over 800 internationale velkvalificerede kandidater uden for landets grænser skrevet sig op til at få jobnyheder fra regionen.
”Det glæder mig, at der er så mange, der er interesseret i specialistjobs i Østjylland. Tallene fortæller, at vi er en attraktiv karrieredestination, som formår at tiltrække sig global opmærksomhed. Det betyder utroligt meget for Østjylland, for vi kan aldrig få nok interesse fra internationale specialister. Vi har brug for dem, så vores lokale virksomheder kan fortsætte væksten og innovationen i fremtiden,” fortæller formand for Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kasper Glyngø.
Interesse fra Columbia og Tyrkiet
Blandt andre sydamerikanere, tyrkere og hollændere har skrevet sig op for at få information om ledige stillinger i Midt- og Østjylland.
”Vi har via digital marketing og profilering i udlandet spredt budskabet om Midt- og Østjylland som et attraktivt sted at bo og arbejde. Samtidig hjælper vi en række virksomheder i området med at skabe trafik til deres stillingsopslag, så feltet af jobansøgere bliver så stærkt som muligt. Konkret hjælper vi for eksempel virksomheder som Humio, Trendhim og Vestas - og der er plads til flere,” fortæller programleder hos Headstart Stinne Bille.
Som den seneste virksomhed har det digitale bureau Precis tilsluttet sig Headstarts arbejde. Virksomhedens ledige stillinger bliver dermed synliggjort for et stort antal udenlandske specialister, som samtidig får nyheder og personlige beretninger om livet i Danmark.
”For os er det fantastisk at modtage kandidater, som allerede er blevet eksponeret for historier om Midtjylland, og som er begejstrede over at skulle flytte til regionen. På den måde er kandidaterne allerede forberedte på livet i Danmark, og det er dermed mere sandsynligt, at de vælger at blive her. De ved, hvad de går ind til,” fortæller Office Assistant Sandra Delén, der arbejder med rekruttering i Precis.
Mangler 19.000 specialister i 2030
Og ikke kun de midtjyske arbejdspladser får brug for flere specialister i de kommende år. En undersøgelse fra IT-branchen har skønnet, at Danmark kommer til at mangle 19.000 specialister i 2030. Og selvom ingen havde forudset coronakrisen og dens påvirkning af verdensmarkedet, er behovet for specialister stadig stort, fortæller Stinne Bille:
”Behovet for højtuddannet arbejdskraft er stadig presserende, ikke mindst på grund af coronakrisen, som har medført, vi i endnu højere grad skal kunne imødegå et globalt marked i forandring. Derfor mærker vi stadig en stor interesse for Headstarts arbejde.”
Headstart-initiativet, som er finansieret primært via EU-midler, arbejder desuden også på aktiviteter, der hjælper internationale medarbejder til at falde til i regionen, som for eksempel velkomstmøder og sociale arrangementer. Derudover hjælper projektet også nyuddannede, internationale studerende med at komme i job. I alt 20 millioner kroner er afsat til projektet.
Fakta om Headstart
Headstart er en indsats, som arbejder på at tiltrække og fastholde velkvalificeret international arbejdskraft til de 19 kommuner i Business Region Aarhus og Business Region MidtVest. Med støtte fra Erhvervsministeriet er i alt 20 millioner kroner afsat over en treårig periode til at igangsætte initiativet, som primært er finansieret af EU, men også de deltagende kommuner bidrager økonomisk. Aktiviteterne koordineres og udføres fra Business Region Aarhus i samarbejde med Business MidtVest og Copenhagen Capacity.
Fakta: Business Region Aarhus
Business Region Aarhus er et samarbejde på tværs af 12 kommuner, som sammen med erhvervslivet, vidensinstitutioner og organisationer udvikler fælles løsninger på udfordringer og styrker konkurrenceevnen i erhvervslivet. Både nationalt og internationalt.
Business Region Aarhus består af Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus kommune.
Tilsammen en million østjyder og en halv million arbejdspladser.