VVM-undersøgelse fra Vejdirektoratet: En ny midtjysk motorvej kan ikke aflaste Østjyske Motorvej E45

”VVM-undersøgelsen om en midtjysk motorvej viser, at trængslen på Østjyske Motorvej E45 er overvældende og i dag nået til et meget kritisk niveau. Undersøgelsen viser nemlig, at en ny midtjysk motorvej ikke vil kunne aflaste trængslen på Østjyske Motorvej E45, til gengæld vil den kunne aflaste Vejle Fjord broen”, siger formanden for Business Region Aarhus, Kasper Glyngø, Borgmester i Hedensted.

Formanden peger på, at disse tal fremgår af VVM-undersøgelsens vurdering af trafikale effekter. Her fremgår det, at en ny midtjysk motorvej kun aflaster Østjyske Motorvej E45 med 300-900 biler pr. hverdagsdøgn, til gengæld vil en ny midtjysk motorvej kunne aflaste Vejle Fjord broen med 3000-5900 biler pr. hverdagsdøgn.

”Det er ikke overraskende. Østjyske Motorvej E45 fra Vejle-Randers er i dag en af Danmarks mest trafikerede motorveje. I de kommende år vil trafikken endda stige meget mere. Hovedårsagen er væksten og den meget stor pendling mellem byerne i Østjylland samt ikke mindst, at 15-20% af den samlede trafik på motorvejen er lastbiler” siger Kasper Glyngø og fortsætter:

”Østjylland er det største vækstområde uden for hovedstadsområdet. VVM-undersøgelsen understreger derfor, at udvidelsen af alle strækninger på E45 fra Vejle Nord til Randers Nord bør have højeste prioritet for Folketinget og Regeringen. Business Region Aarhus er allerede i tæt dialog med Regeringen og Folketinget, så udvidelsen af E45 får en meget høj prioritet, når regeringen senere på året fremlægger forslag til investeringer i infrastruktur”.


Yderligere oplysninger:

Formand fort Business Region Aarhus og borgmester i Hedensted Kommune, Kasper Glyngø 29244174