Ny hjemmeside skal gøre det nemmere for virksomheder at ansætte udenlandske specialister

Virksomheder skal have hjælp til at hive flere internationale specialister til landet. Det mener sekretariatschef i Business Region Aarhus, Benjamin Holst, der sammen med en række danske aktører står bag en ny hjemmeside, som skal hjælpe virksomheder i gang med at ansætte udenlandsk arbejdskraft. 

“Vi oplever en stigende efterspørgsel på højtuddannede medarbejdere i østjyske virksomheder af alle størrelser. Der bliver simpelthen ikke uddannet nok i Danmark til at kunne følge med den vækst, vi ser inden for blandt andet IT og Tech. Èn af løsningerne er internationale medarbejdere,” fortæller han. 

Den nye hjemmeside skal vejlede de virksomheder, der er begyndt at kigge mod udlandet i søgen efter flere medarbejdere. 

“Hjemmesiden giver virksomhederne et overblik over, hvilke retningslinjer der er, og hvor de kan finde hjælp,” fortæller Benjamin Holst.

Østjysk aktør støtter op

Behovet mærkes særligt i Østjylland, hvor Business Region Aarhus’ Initiativ Headstart er en af parterne bag den nye hjemmeside. 

“Vi oplever, at behovet for arbejdskraft er en af de helt store udfordringer i de østjyske virksomheder. For mange er det tid og ressourcer, der sætter en stopklods i rekrutteringen af internationale, simpelthen fordi informationerne og hjælpen har været for svær at finde,” fortæller programleder for Headstart, Stinne Bille.

Formålet med den nye hjemmeside er netop at gøre det nemmere at finde hjælp.  Der er nemlig allerede mange lokale organisationer og instanser, der står klar til at vejlede virksomhederne med deres rekruttering. Det bekræfter Stinne Bille: 

“Der er et stort økosystem af hjælp, som virksomhederne allerede nu kan benytte sig af. Med den nye hjemmeside er alle de tilgængelige ressourcer nu samlet på ét sted, så det forhåbentligt bliver langt mere overskueligt at foretage sin første - eller sin næste - internationale rekruttering.”

Hjemmesiden er netop lanceret og kan findes her.