NYT JOB: Vil du arbejde med politisk interessevaretagelse i Business Region Aarhus?

Vi kan godt selv høre det. Men vi søger altså en ny kollega med en profil, der stikker i mange retninger. Men vi tror på, at du findes derude et sted. Det er dig, der elsker politik og politisk formidling i al sin mangfoldighed, og det er dig, der bare vil være med til at sætte dagsordenen, når muligheden byder sig.

Et samarbejde mellem 12 østjyske kommuner
Hos Business Region Aarhus arbejder vi hårdt på at videreudvikle et stærkt og sammenhængende erhvervsliv og arbejdskraftsområde. Østjyllands potentiale er stort, og din rolle vil være at bygge fortællingerne op om interessevaretagelsen i Business Region Aarhus som netop er blevet kerneopgaven i Strategi 2022 – 2026 og rummer tre strategiske fokusområder: Grøn omstilling, kvalificeret arbejdskraft og infrastruktur.

Det handler om at monitorere, udarbejde analyser og udvikle strategien med henblik på at sikre rammevilkår, der gør det muligt at udvikle Østjylland til en førende international vækstregion.

Det gør vi i et samarbejde med erhvervsliv, politikere, uddannelsesinstitutioner og interesseorganisationer. Vi inviterer også løbende vores samarbejdspartnere ind til netværksmøder og større events, som du også vil få en vigtig opgave med at planlægge og afvikle.

Vi opnormerer derfor sekretariatet, så vi kan sætte et slagkraftigt public affairs hold. Vi er et lille team, der løfter i flok og samarbejder tæt i hverdagen. Vi søger derfor en kollega, der komplimenterer de kompetencer vi allerede har på holdet.

 

 Vi lægger derfor vægt på, at du er generalist og særligt stærk til:

 • At omsætte ide til analyse og politik. Du er skarp på at gribe gode ideer og trykteste dem ved at indhente data og omsætte det til politiske budskaber og notater sammen med resten af teamet.

 • At have antennerne ude og opsnappe når vi eller vores politikere skal reagere på aktuelle debatter og dagsordener.

 • At skrive skarpe budskaber, talepinde, mødenotater til formandskabet mv.

 • At udarbejde dagsordener, fremskaffe nøgletal, lave præsentationer, arbejde aktivt med presse/SoMe og skrive notater til blandt andre de 12 borgmestre og kommunaldirektører.

 • At du kan planlægge og afvikle events, netværksmøder, studieture mv.

 

Vi forestiller os, at du

 • Har 1-3 års erfaring fra et politisk kontor i et politisk parti, interesseorganisation eller det offentlige.

 • Har lysten til at skrive og gennemarbejde de strategiske indsatser, så vores budskaber kommer ud at leve.

 • Er god til relationer og samarbejder godt med mange forskellige aktører.

 • Tænker og arbejder analytisk og har en stærk metodefaglig værktøjskasse, som du blandt andet trækker på i analyseopgaverne.

 • Kan agere i et politisk miljø og ved, hvad der er politisk gangbart.

 • Trives med en varieret hverdag, hvor du den ene dag udarbejder oplæg, som andre skal præsentere, og den anden dag selv ”er den”.

 

Derfor skal du vælge os
Du kan i Business Region Aarhus sekretariatet forvente en spændende og udfordrende rolle placeret centralt mellem adskillige aktører og imellem politik og samfund. Du får mulighed for at præge vigtige politiske dagsordener, og du bidrager til at indfri store potentialer i Østjylland.

Business Region Aarhus ledes af en politisk styregruppe – de 12 borgmestre – og arbejdet udføres af et sekretariat bestående af en sekretariatschef og 4 konsulenter. Du kommer til at indgå i et uformelt og resultatorienteret miljø. Du bliver en del af et fagligt stærkt miljø, der til dagligt sidder på rådhuset i Skanderborg, samtidig med at du indgår i tæt samspil med dygtige kollegaer i alle 12 medlemskommuner.

Medlemskommunerne er Randers, Favrskov, Viborg, Silkeborg, Skanderborg, Hedensted, Horsens, Odder, Samsø, Syddjurs, Norddjurs og Aarhus.

Læs mere om Business Region Aarhus: https://businessregionaarhus.dk/

 

Løn og ansættelse
Løn og ansættelsesvilkår vil være i henhold til gældende overenskomst. Endelig lønfastsættelse sker efter forhandling med den forhandlingsberettigede faglige organisation på baggrund af kvalifikationer.

Ugentligt timetal: 37

Formandskabet for Business Region Aarhus ligger i Skanderborg Kommune og den primære arbejdsadresse vil være på Skanderborg Fælled 1, 8660 Skanderborg.

 

Hvis du vil vide mere

.. er du velkommen til at kontakte sekretariatschef i Business Region Aarhus Benjamin Holst på telefon 2480 6289.

Ansøgning
Du kan søge stillingen her:

Ansøgningsfrist: 9. januar 2023

Første samtalerunde afholdes i uge 2 eller 3. Der medvirker rekrutteringskonsulent i ansættelsesprocessen, og du skal være indstilles på at der evt. kan blive brugt færdighedstest og personlighedstest i forbindelse med rekrutteringsprocessen. Anden samtalerunde afholdes i uge 4.

Vi ser mangfoldighed som en styrke. Vi opfordrer derfor alle uanset alder, køn, religion og nationalitet til at søge.