Gå til hovedindhold

2023

Ny analyse viser behovet for store investeringer i elnettet

Formand for Business Region Aarhus og borgmester i Skanderborg Kommune, Frands Fischer (S), peger på behovet for, at investeringer i elnettet fremover kan ske på forkant af det voksende behov for strøm, som følger med den grønne omstilling. Det kræver politisk handling.

Voxmeter-måling: Udenlandske studerende er en nøgle til fremtidens arbejdskraft i Østjylland

En ny Voxmeter-analyse blandt 100 af de største østjyske virksomheder viser tydeligt, at virksomhederne ser udenlandske studerende som en vigtig nøgle til fremtidens arbejdskraft. Blue Water Shipping er en af de virksomheder, der gerne så, at porten blev åbnet for flere udenlandske studerende.

Debatindlæg: Tænk mobilitet ind i forhandlinger om kommende kandidatreform

I den kommende tid vil landets universiteter sidde til forhandlinger om den kommende kandidatreform. Det er forhandlinger, som optager virksomhederne i Østjylland, hvor en ny Voxmeter analyse foretaget blandt 100 af de største virksomheder i Østjylland viser, at 40 % oplever rekrutteringsudfordringer.

NYT JOB: Student til Business Region Aarhus

Kunne du tænke dig at arbejde med public affairs på erhvervsområdet? Og trives du med en omskiftelig hverdag, der i høj grad dikteres af den politiske dagsorden? Så kan det være dig, som vi i Business Region Aarhus leder efter.

Debatindlæg: Vigtigt med flere internationale studerende til at skærpe virksomhedernes konkurrenceevne

Bragt i altinget af formandskabet i Business Region Aarhus: borgmester Frands Fischer (S), Skanderborg Kommune, borgmester Jacob Bundsgaard (S), Aarhus Kommune, borgmester Kasper Bjerregaard (V), Norddjurs Kommune.

Østjysk erhvervsliv og Aarhus Universitet vil sammen styrke fremtidens arbejdskraft

Business Region Aarhus (erhvervspolitisk samarbejde mellem 12 østjyske kommuner) og Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale. Parterne vil forbedre adgangen til kvalificeret arbejdskraft for de østjyske virksomheder. Bl.a. skal det internationale studiemiljø styrkes.