Gå til hovedindhold

Business Region Aarhus

Tilsammen er vi en million østjyder – en halv million arbejdspladser – og landets næststørste vækstområde.

 • Læs op

Indhold

  Business Region Aarhus består af kommunerne: Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus.

  Tilsammen er vi en million østjyder – en halv million arbejdspladser – og landets næststørste vækstområde. Vores erhvervsmæssige styrkepositioner er industriproduktion, fødevareinnovation samt informations- og kommunikationsteknologi.

  Vores vision er, at Business Region Aarhus er den mest toneangivende danske vækstmetropol uden for Hovedstadsområdet. Vi har international gennemslagskraft og er derigennem en væsentlig bidragsyder til dansk vækst og udvikling.

  Vi har allerede nu en stærk og højkvalificeret arbejdsstyrke, men der er fortsat plads til udvikling og nye investeringer. I Business Region Aarhus har vi stor fokus på liveability i den sammenhængende byregion. Her er store byer, skøn natur, sunde virksomheder, produktive erhvervsklynger, kvalificeret arbejdskraft og stor mobilitet på tværs af kommunegrænserne.

  SAMMEN ER VI STÆRKEST

  Ved at ”låne størrelse” af hinanden får den enkelte by i Business Region Aarhus flere funktioner, flere arbejdspladser og en større arbejdsstyrke, end hvad vi traditionelt ser for en enkelt by. Det er værdifuldt for både borgere, virksomheder, kommuner og regioner. Og hele landet. Derfor arbejder den østjyske millionby for vækst og udvikling for Danmark. Vi har ikke råd til at lade være.

  GUNSTIGE INVESTERINGSMULIGHEDER

  I Østjylland arbejder virksomhederne hårdt for at skabe vækst i Danmark. I Business Region Aarhus har vi et stærkt samarbejde mellem forsknings- og uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne. Vi arbejder desuden på at gøre regionen endnu mere attraktiv for internationale talenter, der kan løfte det østjyske erhvervsliv yderligere.

  KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT

  I Business Region Aarhus har vi en stærk fødevaresektor og store produktionsvirksomheder. Vi har højtuddannet arbejdskraft og bidrager med forskning i verdensklasse. Vi har landets førende koncentration af IT-relaterede firmaer. Vi eksporterer både produkter og viden, som er til glæde og gavn for Danmark og resten af verden. Vi gøder konstant jorden, så nye virksomheder kan spire og forstærke den samlede erhvervsstyrke i den østjyske byregion.

  SATS PÅ ØSTJYLLAND

  For at fastholde og udvikle vores position som en international vækstregion, har vi brug for yderligere investeringer.

  Her er fem skarpe argumenter for, hvorfor du skal satse på Østjylland:

  • Vi har store virksomheder, der i forvejen driver væksten.

  • Vi har en høj mobilitet og mange pendlere, der dagligt krydser kommunegrænserne.

  • Vi har mange dygtige uddannelsesinstitutioner, der uddanner målrettet mod beskæftigelse.

  • Vi har landets bedste statistikker inden for iværksætteri og gode udviklingsmiljøer for nystartede virksomheder.

  • Vi har erhvervsvenlige kommuner med lave gebyrer og hurtig sagsbehandlingstid.

  Sidst opdateret: 18. marts 2024