Gå til hovedindhold

Folkemøde: Østjyske fødevareløsninger skaber debat om globale udfordringer

I dag kl. 16 inviterer de 12 østjyske kommuner til debat med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen på Folkemødet.

14. jun. 2018
  • Læs op

Indhold

    ”FN’s verdensmål er et populært emne på Folkemødet i år. En række debatarrangementer handler netop om de globale problemer, og det helt unikke er, at vi i Østjylland netop kan lave en debat, der tager afsæt i, at vi allerede har en række løsninger. Jeg forventer, det bliver et debatarrangement, hvor deltagerne vil gå derfra med en oplevelse af, at hold da op… mange virksomheder tænker virkelig i bæredygtighed og udvikling til gavn for hele verden. Det kan vi blive inspireret af,” siger Jan Petersen, formand for Business Region Aarhus og borgmester i Norddjurs Kommune.

    At det netop er 12 østjyske kommuner i Business Region Aarhus, der sætter fødevarer på dagsordenen, skyldes, at Østjylland er epicenter i den danske fødevareklynge og førende i Europa inden for fødevareinnovation.

    Folkemødet vil under debatarrangementet opleve den anerkendte Michelin-kok Per Mandrup (assisteret af flere østjyske borgmestre) lave en helt ny ret af innovative østjyske fødevarer som hamp, insekter, springkilde-vand, gær, kål, spinat, hvidblomstret chili og svinekød. Og imens eksport’eleten syder tager en investeringsekspert, Landbrug & Fødevarer og miljø- og fødevareministeren en paneldebat.

    I eksport’eleten indgår produkter fra Arla, Danish Crown, spinat fra Samsø, kålfars fra Horsens, hvidblomstret raps fra Odder, insekter fra Hedensted, vand fra Skanderborg, hamp fra Syddjurs, gær fra Norddjurs og meget mere – og alle er eksempler på innovative fødevarer fra Østjylland.

    ”Østjylland arbejder for Danmark. Vi udgør det største vækstområde uden for hovedstaden, og det har i flere år været vores mål, at vi til Folkemødet giver en gave i form af et debatarrangement, som kan bidrage til at flytte dagsordenen,” siger Jan Petersen.

    Debatarrangementet foregår torsdag 14. juni kl. 16 i F12, PrimeTime 1.

    Fakta:
    I Business Region Aarhus bor 1 mio. østjyder, 316 byrådsmedlemmer, 12 borgmestre og 33 folketingsmedlemmer. Samarbejdet består af Hedensted, Horsens, Odder, Skanderborg, Samsø, Aarhus, Silkeborg, Favrskov, Norddjurs, Syddjurs, Randers og Viborg kommuner. Tilsammen udgør de det største vækstområde uden for hovedstaden. Østjyske virksomheder står for 33 procent af dansk fødevareeksport. 37 procent af eksporten fra Østjylland er fødevarerelateret.

    Følg os på  #ØstjyllandforDK   #DKfood

    Kontaktinfo:

    Jane Baad Jensen, sekretariatschef Business Region Aarhus: 2372 1014

    Sidst opdateret: 26. september 2024