Fødevareproducenter i Horsens skaber Michelin-succeser

”Uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner er en unik platform for at skabe international opmærksomhed; både om dansk gastronomi og om vores innovative fødevarer. Samarbejdet mellem topkokkene, landbruget og fødevarevirksomhederne er med til at drive udviklingen af nye fødevarer; ikke kun til gourmetrestauranterne, men også i masseproduktionen. Så kvalitetsløftet kommer os alle til gode. Vi vil bruge eventen til at synliggøre de mange højkvalitetsproducenter i hele Østjylland, som er en vigtig del af Østjylland som internationalt anerkendt fødevarehub,” siger medlem af Business Region Aarhus’ politiske styregruppe og borgmester i Horsens, Peter Sørensen. Han fortsætter: 

”Topkokkene er rollemodeller for faget og for det at være faglært. De er til stor inspiration for nye, unge talentfulde kokke. For få dage siden fik Østjylland endnu en international anerkendelse, da Andreas Bjerring fra Molskroen vandt European Young Chef Awards 2018 i Irland i konkurrence med 10 kokketalenter fra hele Europa.”

En af de producenter, som er med til at løfte Østjyllands gastronomiske niveau med råvarer til de danske Michelin-restauranter, er den økologiske gård Troldgården ved Horsens. Her opdrættes sortbrogede danske landgrise, græskvæg og lam, som har levet så naturligt som muligt. Gården drives af mor og søn, Birgitte Dam Hansen og Philip Dam Hansen.

”At kunne levere til en Michelin-restaurant er en blåstempling af vores produkter. Som producent er vi med til at skabe de fortællinger, som hver aften fortælles på Michelin-restauranterne, så uden os lokale bondemænd, som gør os umage med at producere kvalitetsprodukter i små serier, så havde de ikke alle de gode historier at fortælle til gæsterne. Så kokkene og vi producenter skal gå hånd i hånd i fremtiden for sammen at udvikle både restauranterne og råvarerne. Og vi er selvfølgelig glade for alle vores kunder, der udviser stor entusiasme og nysgerrighed over for kvalitetsfødevarer,” siger Philip Dam Hansen, Troldgården. 

En af de andre producenter, som er med til at løfte Østjyllands gastronomiske niveau, er Danish Crown. Koncernen har en særlig slagterafdeling ved navn Guldrummet. Guldrummet er udviklet i samarbejde med nogle af Danmarks bedste kokke og gemmer på særligt udvalgt kød, bl.a. unikke udskæringer og mange forskellige former for krogmodnet kød.

”Det er evigt inspirerende at arbejde sammen med Michelin-kokke og andre kreative kokke, og vi er stolte, hver gang vores produkter indgår i en servering på deres restauranter,” siger Guldrummets mester Rone Stokholm.

Turister vægter i højere grad end tidligere gastronomi som parameter for valg af feriedestination. 43% af de udenlandske turister fremhævede gode danske spisesteder som en af årsagerne til at vælge Danmark som rejsemål, ifølge Visit Denmarks seneste analyse fra 2014. Ca. hver 10. turist har finere gastronomi som primær motivation for deres valg af feriemål.

Billede fra Troldgården. 

Flere oplysninger
Peter Sørensen, borgmester i Horsens og medlem af Business Region Aarhus’ politiske styregruppe, 2366 6621
Michael Ravn, Senior Manager Communications, Tulip Food Company, 4044 0441
Philip Dam Hansen, ejer, Troldgården, 2240 9396