Ny analyse viser behovet for store investeringer i elnettet

Hos Business Region Aarhus præsenterer vi nu en ny analyse udarbejdet af Rambøll. Den viser, at der er behov for store investeringer i elnettet i Østjylland for at det er gearet til den grønne omstilling, som kræver masser af strøm.

Fremtidens behov for strøm kræver politisk handling i form af et grønt tillæg, så elnetselskaberne får mulighed for at investere i udbygning af elnettet på forkant af behovet for strøm.

– Vi er stærkt på vej ind i en grønnere verden, hvor det ikke rækker at udvide på bagkant. Den nye rapport bekræfter, at det også i Østjylland er presserende med en løsning på elnetselskabernes mulighed for proaktivt at investere i elnettet. Hverken klimaet, virksomhederne eller borgerne kan være tjent med, at elnettet og manglende lovgivning bliver en flaskehals og barriere for den grønne omstilling, siger Frands Fischer.

I Green Power Denmark bekræfter viceadministrerende direktør Mette Rose Skaksen, at elnetselskaberne – også i Østjylland – har et stort behov for at investere proaktivt i deres elnet, hvis det skal lykkes at implementere de meget ambitiøse politiske ønsker om elektrificering af Danmark.

Green Power Denmark vurderer, at der er behov for at investere et større tocifret milliardbeløb i transformerstationer, kabler, digitalisering m.m.

Her kan du læse den nye Rambøll-rapport, som er udarbejdet for Business Region Aarhus

Her kan du læse Green Power Denmarks omtale af den nye rapport