Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: Østjylland: Ja tak til flere internationale studiepladser

Ny uddannelsesreform indeholder 400 nye internationale studiepladser på erhvervsakademi – og professionsbacheloruddannelser. Erhvervslivet i hele Østjylland er klar med efterfølgende jobs.

  • Læs op

Indhold

    Flere udenlandske studerende er en vigtig nøgle til at sikre fremtidens arbejdskraft til virksomheder og offentlige arbejdspladser. Derfor bliver det positivt modtaget i Business Region Aarhus, at den nye uddannelsesreform indeholder 400 nye internationale studiepladser på erhvervsakademi – og professionsbacheloruddannelser. Regionen ser gerne, at der bliver oprettet endnu flere internationale studiepladser, da erhvervslivet efterspørger mange flere dygtige hoveder. 

    ”Udviklingen går stærkt i Østjylland, som bl.a. er Danmarks højdespringer inden for eksport med en vækst på 50 pct. i perioden 2018 til 2022[1]. Derfor er der også brug for flere internationale studiepladser i hele Østjylland, som kan bidrage til at sikre fremtidens arbejdskraft,” siger Frands Fischer, som er formand for Business Region Aarhus.

    Internationale studerende - vigtige for fortsat vækst
    Der er et mismatch mellem udbuddet af engelsksprogede uddannelser og efterspørgslen fra både virksomhederne og de unge. Eksempelvis var der ved optaget i sommeren 2024
    261 ansøgere (1. prioritetsansøgninger) til VIA Campus Horsens’ engelsksprogede uddannelse i Software Technology Engineering, men uddannelsesinstitutionen måtte kun optage 60 studerende. 

    Mange jobmuligheder
    ”Der skal selvfølgelig være sikkerhed for, at der efterfølgende er jobs at få for de udenlandske studerende. Det vil der helt sikkert være i hele Østjylland. Vi håber og forventer derfor, at en pæn del af de 400 nye uddannelsespladser lander i Østjylland,” siger Frands Fischer.

    I en Voxmeter analyse blandt 100 af de største virksomheder i Østjylland svarer hver anden virksomhed, at hvis der var mulighed for at oprette flere studiepladser til engelsksprogede studerende, så ville de gerne have flere uddannet inden for naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik.

    Business Region Aarhus repræsenterer 12 østjyske kommuner, 1 mio. borgere og en halv million arbejdspladser.   

    [1] Frekvens rapport 2024: Samlet set steg eksporten i Østjylland (Business Region Aarhus) med 50% (fra 2018 til 2022) mod et landsgennemsnit på 26 pct. Det var 268 mia. kr. værd i 2022 (opgjort i løbende priser).

    Yderligere oplysninger til:

    Emra Tresnjic, Politisk konsulent, mail: emrtr@aarhus.dk tlf.: +45 26 71 89 37

    Pressefoto kan frit benyttes: Frands Fischer, formand for Business Region Aarhus

    Sidst opdateret: 10. oktober 2024