Nyt formandskab er valgt i Business Region Aarhus

De 12 borgmestre i Business Region Aarhus har valgt nyt formandskab

”Vi ved, hvor vigtigt det er, at de 12 kommuner i Business Region Aarhus tænker løsninger på tværs af kommunegrænser. Det er en forudsætning for, at Østjylland kan gå forrest i den grønne omstilling, få fokus på behovet for bedre mobilitet og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til Østjylland,” siger den nyvalgte formand, Kasper Glyngø, der glæder sig til at lede udviklingen af Business Region Aarhus.

Business Region Aarhus fokuserer på at fremme østjyske styrkepositioner, der kan give mere bæredygtig vækst og højere produktivitet til Østjylland. Bag det politiske netværk er 12 byråd og en lang række samarbejdspartnere fra erhvervsliv, organisationer og videninstitutioner. Tilsammen udgør Business Region Aarhus landets største vækstområde uden for Hovedstaden og står for 33 procent af fødevareeksporten og over 20 procent af landets industrieksport.

Stærkt netværk

”Business Region Aarhus er et stærkt fællesskab, som består af en million østjyder og virksomheder med en halv million arbejdspladser. Samarbejdet i Business Region Aarhus sikrer, at vi skaber de bedste muligheder for vores borgere og erhvervsliv og bidrager til vækst, arbejdspladser og livskvalitet i Østjylland,” siger næstformand i Business Region Aarhus, Steen Vindum.

Aarhus Kommunes borgmester, Jacob Bundsgaard, der er fast medlem af Business Region Aarhus´ formandskab, udtaler: 

”Det er et stærkt Business Region Aarhus, der nu skifter formandskab. Det kan vi blandt andet takke det afgående formandskab, Jan Petersen (S), Norddjurs Kommune og Ulrik Wilbek (V), Viborg Kommune for, ” siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

”I Business Region Aarhus er vi meget optaget af de fælles handlemuligheder og samarbejdsfordele, Østjylland har. Vi kan spille hinanden gode på tværs af kommunegrænserne, når vi skal indfri de nationale mål for bæredygtighed. Vi går nu i gang med en ny formandsperiode, hvor bæredygtig vækst står øverst på dagsordenen.   

Fakta om Business Region Aarhus:

Business Region Aarhus er et fællesskab mellem er østjyske kommuner: Favrskov, Hedensted, Horsens, Norddjurs, Odder, Randers, Samsø, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Viborg og Aarhus.

  • Business Region Aarhus har særligt fokus på strategiske erhvervsmæssige styrkepositioner, infrastruktur og mobilitet, samt tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft.
  • I Business Region Aarhus bor der ca. 1 mio. mennesker.
  • Der er en halv million arbejdspladser i Business Region Aarhus.
  • Business Region Aarhus er landets største vækstområde udenfor Hovedstaden.

Fakta om den nyvalgte formand: 

  • Kasper Glyngø er 46 år og blev i 2014 for første gang valgt til kommunalbestyrelsen i Hedensted Kommune for Socialdemokratiet.
  • Han blev borgmester i 2018.
  • Han er handelsuddannet og har tidligere arbejdet som salgskonsulent hos JUAL A/S i Juelsminde.
  • Han bor i Juelsminde med sin hustru Britta og to døtre.

For yderligere information, kontakt gerne:

Kasper Glyngø, formand for Business Region Aarhus, mob: 2924 4174

Steen Vindum, næstformand i Business Region Aarhus mob: 26 29 37 32

Jacob Bundsgaard, næstformand i Business Region Aarhus mob: 21 80 71 19

Lise Uhre Pless, Sekretariatet, Business Region Aarhus mob: 30 52 04 05

www.businessregionaarhus.dk