Business Region Aarhus får ny formand

Frands Fischer (S), borgmester i Skanderborg Kommune, er med virkning fra 1. januar 2023 valgt til ny formand for Business Region Aarhus. Han overtager posten efter Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard.

De 12 kommuner: Hedensted, Horsens, Skanderborg, Samsø, Odder, Norddjurs, Syddjurs, Randers, Silkeborg, Favrskov, Viborg og Aarhus er sammensluttet i Business Region Aarhus. I kommunerne bor en million østjyder, 50.000 virksomheder, og så er der en halv million arbejdspladser. Det er landets største vækstområde uden for hovedstadsområdet og den region herhjemme med den største grønne eksport.

Tre opgaver er i fokus i Østjylland: at få en nødvendig udbygning af el-nettet, bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft og en stærkere infrastruktur.

Vigtige opgaver for Østjylland

”Jeg glæder mig til at trække i arbejdstøjet som formand for Business Region Aarhus, fordi vi har vigtige opgaver at løse, som ikke stopper ved kommunegrænserne. Ved at arbejde sammen på tværs af de østjyske kommuner er vi langt stærkere, end vi er hver for sig. Vi vil synliggøre og påvirke de vilkår, som betyder meget for virksomhedernes evne til at konkurrere,” siger Frands Fischer.

Han glæder sig bl.a. over, at det nye regeringsgrundlag både adresserer bedre adgang til kvalificeret arbejdskraft i dag og i morgen samt en nødvendig udbygning af elnettet. Det er mærkesager for Business Region Aarhus.
Om vigtigheden af at sætte fart under udbygning af el-nettet siger han:

”Frem mod 2030 er det forventningen, at der sker en tredobling af el-forbruget til alt fra el-biler til industrirobotter. Grøn omstilling kræver masser af strøm. Og derfor skal el-nettet i Østjylland udbygges i et langt højere tempo end tidligere. Uden et velfungerende el-net bliver der ganske enkelt ingen grøn omstilling.”

Fokus, vedholdenhed og samarbejde

Målet for Business Region Aarhus er hele tiden at sikre, at virksomhederne har de bedste rammer for at udvikle sig og vokse.

Succes kræver fokus og stor vedholdenhed. Nu kender vi regeringsgrundlaget, og arbejdet fortsætter med at sikre, at udbygningen af el-nettet rent faktisk også kommer til at ske, så det understøtter vores erhvervsudvikling bedst muligt. Og det sammen gælder med hensyn til udvikling og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og velfungerende infrastruktur i Østjylland,” siger Frands Fischer.

Han ser frem til, at Business Region Aarhus kan bidrage med viden og erfaringer med henblik på at nå synlige resultater. Og det hele kommer til at ske i tæt samarbejde med de enkelte kommuner, virksomhederne i Østjylland, uddannelsesinstitutioner, organisationer og mange andre aktører.

Dialog og inddragelse har altid være nøgleord i Frands Fischers politiske arbejde. Han har nemlig en grundlæggende tro på, at det er via fællesskabet, at langt de bedste løsninger bliver opnået.

Den nye formand har været borgmester for Skanderborg Kommune siden april 2019. Den 46-årige borgmester er uddannet cand.scient. i idræt og samfundsfag fra SDU. Han er tidligere rektor for HF & VUC på SCU og blev valgt til Skanderborg Byråd i 2010.

I Business Region Aarhus vil han køre tæt parløb med resten af formandskabet, som består af Jacob Bundsgaard, som fortsætter i Business Region Aarhus som den ene af to næstformænd efter årsskiftet. Kasper Bjerregaard (V), borgmester i Norddjurs Kommune er ligeledes valgt som næstformand.

Yderligere oplysninger til:
Frands Fischer, ny formand for Business Region Aarhus, mobil: 22 30 65 55.